Educatieve uitgeverij

Collage van covers van enkele rapporten. Niet alle onderzoeken zijn al beschikbaar. In het scherm hieronder is echter al heel wat te vinden.

Educatieve missie

Om mijn – educatieve – missie uit te dragen, heb ik Vanhellenberghubar.org als uitgever aangemeld bij het Centraal Boekhuis, het Depot van Nederlandse Publicaties van de Koninklijke Bibliotheek en Google Boeken. Ik heb hier de nodige ervaring mee opgedaan als vennoot van Res nova. Vanaf 2003 hebben we met een aantal partners een stroom aan rapporten geproduceerd met telkens weer verrassende vondsten. Het merendeel van de particuliere opdrachtgevers werkte er graag aan mee om deze voor algemeen gebruik ter beschikking te stellen.*

Educatieve kenniswinst en culturele bemiddeling zijn het motto. Vandaar dat er een schappelijke prijs voor de rapporten staat, puur bedoeld om de onkosten te dekken. De zwartwit inkijkexemplaren en de fragmentexemplaren kunnen zelfs gratis worden geraadpleegd.

BestellenVoor de publicaties staat een stuksprijs van 35 euro voor een hoge resolutie full color print, exclusief verzendkosten. Tevens ontvang je dan een link naar het exemplaar. Dit bedrag is inclusief BTW.

Het rapport van je keuze kun je bestellen door de een mail te sturen naar post[apenstaartje]vanhellenberghubar.org: graag het ISBN-nummer of de titel vermelden. Na betaling van de rekening ontvang je de publicatie.

RecapitulatieHieronder zijn de verschillende opties nog even op een rij gezet:

 • de onderzoeken voor de verkoop kun je in een lage resolutie in zwart-wit of als fragment inzien.* Het is mogelijk om door het document te bladeren om te kijken of er iets bij zit wat je zoekt. Zodra je je keuze hebt bepaald, kun je de publicatie op bovengenoemde wijze bestellen.
 • daarnaast is er een map voor publicaties die kosteloos gedownload kunnen worden
 • veel gemeenten maken tegenwoordig de erfgoedonderzoeken toegankelijk via hun website. Verder zijn rapporten ten behoeve van bestemmingsplannen sowieso openbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.
 • bij een aantal projecten is van tevoren door de opdrachtgever bepaald dat deze voor algemeen gebruik ter beschikking moesten komen. Dat geldt onder meer voor de cassette met het Cuypersonderzoek dat benut is voor de Cuyperscode.
 • ook de map met publicaties in vakbladen als Vitruvius en het tijdschrift Monumenten is gratis toegankelijk.
 • tenslotte is er een aparte map voor de onderzoeken op Google Boeken: deze zijn voor 50% toegankelijk en kunnen eveneens post[apenstaartje]vanhellenberghubar.org besteld worden tegen de voornoemde prijs.
 • Denk eraan, niet alle rapporten zijn al beschikbaar! Op sommige ligt een embargo en andere zijn nog niet openbaar. In het scherm hierboven is echter al heel wat te vinden.


Zoeken in de volledige tekst van onze publicaties? Voer je zoekterm(en) in dit veld in.

_________________________________

Verwijzingen en gerelateerde onderwerpen:

 • Vanhellenberghubar.org  heeft vaste afspraken met haar opdrachtgevers over de publicatie van onderzoek (zie artikel 30 Algemene voorwaarden): rapporten die niet openbaar zijn of een gevoelige inhoud hebben, worden in principe alleen op Google Boeken geplaatst, indien de opdrachtgever daar geen problemen mee heeft, of de gevoeligheid – bijvoorbeeld door het verstrijken van de tijd – niet langer opportuun is.
 • Deze exemplaren zijn ook gedeponeerd bij het webloket van Depot van Nederlandse Publicaties van de Koninklijke Bibliotheek ter bevordering van kennis en onderzoek.
 • Blader ook eens door de titels om te delen …
 • Of wat dacht je van de mooie collectie Cuyperiana?
 • De verkorte link van dit item is: http://wp.me/P4eh3s-1a | http://bit.ly/1ZvdcKY.