Van mij voor jou …

Het altijd leuk om iets weg te geven: aan mensen die je zijn gaan volgen via de sociale media of iemand die je net hebt leren kennen of zomaar …

Volg de link naar 'Se non è vero' Volg de link naar 'Het labyrint' Volg de link naar ...

Vandaar deze keur aan mooiste dingen die ik heb gemaakt, fact and fiction naast elkaar:

  • Het labyrint, Fanfiction gewijd aan Pierre J.H. Cuypers en opgedragen aan Wies van Leeuwen, Ohé en Laak 2007. Als je al zo lang met iemand als Cuypers bezig bent, is het heel verfrissend om af en toe je fantasie de vrije loop te laten. Mooi om door te bladeren via Issuu.
  • E kas blou / Het blauwe huis, gedichten op locatie met reisimpressies, Curaçao 2011. Mateloos genieten van ’n stukje Caribisch ‘Nederland’. Ook dit kun je mooi door bladeren via Issuu.
  • Sur place, Roermond in dertien beeldgedichten (2010-2011), met Annelei Engelberts. Hoe je een historische stad door twee poëtische brillen kunt bekijken. Alweer iets om mooi door te bladeren met Issuu.
  • Se non è vero, Fanfiction gewijd aan Nenny Alberdingk Thijm, Ohé en Laak 2008. Het was heel plezierig om de vrouw achter Cuypers op een wat vrije manier tot leven te brengen. En ook voor dit item geldt: mooi door te bladeren via Issuu.
  • De muziek van het licht, Cuypers’ polychromie, Res nova, Ohé en Laak 2007. Ooit geweten dat Cuypers synesthesie had? Dat lees je in deze studie, waarin ook de kleuren van het Rijksmuseum aan de orde komen. Het stuk verkeert nog steeds in de conceptfase en dat is maar goed ook, want sinds ik met de nieuwe Bavo van Joseph Cuypers bezig ben, zijn er heel wat nieuwe inzichten naar voren gekomen.1
  • Rien de pareil, Cultuur- en bouwhistorische analyse Stedelijk museum ‘Het huis van Cuypers’ te Roermond, Capita selecta, Res nova, Ohé en Laak 2007. Het Cuypershuis te Roermond is tot in alle hoeken en gaten onderzocht, voordat het gerestaureerd werd.2
  • ‘Retort in het borgingsproces, De erfgoedSWOT© en de Wederopbouwkernkwaliteiten in de AMvB Ruimte’, in: Vitruvius, onafhankelijk vakblad voor erfgoedprofessionals 4, nummer 13 (2010), pp. 16-21 en 5, nummer 14 (2011), pp.18-25. Wederopbouw is hot, maar er is wel heel veel van. In dit artikel zit een handreiking voor een selectiemethode. Speciaal voor lezers die van abstract denkwerk houden.

Ik zou zeggen, blader er eens doorheen en neem wat van je gading is.

Wil je meer weten over mij? Kijk dan eens bij mijn biografie.

B.3

Vragen? Stuur een mailtje naar bernadette@vanhellenberghubar.org!


  1. Meer weten? Surf naar http://bit.ly/Ifthenisnow-Bavo

  2. De hoofdrapporten kun je downloaden via de cassette Huis van Cuypers

  3. Verkorte link van dit item: http://bit.ly/VHH4U. 

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *