Het kathedraalMuseum

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

LET OP! — Vanaf begin maart tot eind oktober 2016 zijn de kathedraal en het KathedraalMuseum weer open voor het publiek. Voor incidentele rondleidingen, orgelconcerten en andere evenementen, volg de meldingen op de website www.rkbavo.nl of kijk hierboven onder het tabblad ‘bezoek’. De openingstijden vind je hieronder.

___________

Koffie tussen kunst in een sfeervolle ruimte, om even bij te komen na een lange (trein)reis, voordat je het museum en de kathedraal gaat bekijken. Of om na te mijmeren van al het moois wat je hebt gezien. De kathedraalwacht bestaat uit vriendelijke gastheren – en vrouwen die altijd bereid zijn om nog eens wat te vertellen over het gebouw waar ze hun hart aan verloren hebben.

Overigens kun je ook bijeenkomsten organiseren in de nieuwe Bavo. Kleine groepen of grote groepen, met of zonder lunch of borrel, het is allemaal mogelijk. En heel goed te combineren met een rondleiding door het museum en de kathedraal.

Voor de muziekliefhebber zijn er dan ook nog de orgelconcerten, waarbij internationale grootheden te beluisteren zijn. Eens in de twee jaar wordt in de kathedraal zelfs het mondiale César Franckconcours georganiseerd.

Ten slotte vinden door het jaar heen verschillende evenementen plaats in de nieuwe Bavo, waaronder de lezingen van de vriendenkring, de gewelftochten en ‘De nieuwe Bavo bloeit’. Meer over het laatste vind je onder deze link: www.denieuwebavobloeit.nl.

Wil je na een bezoek aan de nieuwe Bavo niet met lege handen naar huis? Dan kun je in de Bavoshop terecht voor kaarsen, boeken, devotionalia en uiteraard de Bavowijn, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de restauratie van de kathedraal. Dat geldt ook voor de bibliofiele uitgave van het boek over de nieuwe Bavo, waarop je kunt intekenen: http://bit.ly/Bavo-Ao.


OPENINGSTIJDEN 2016

Van dinsdag tot en met vrijdag: 10:00 – 16:00 uur.
Zaterdag (vanaf 30 april): 11:00 – 14:30 uur, waarna er een orgelconcert is.

Vaste restauratiebijdrage per bezoeker: € 4,00 (kinderen € 1,00). Dit is inclusief toegang tot het KathedraalMuseum.

Het hele jaar door kun je de nieuwe Bavo zondags na het bijwonen van de mis bezichtigen.

De foto’s uit de diashow zijn gemaakt door Niels Polak en ontleend aan www.rkbavo.nl.

B.
De Mariakapel in de nieuwe Bavo met het hek uit 1951 (Herkomst Noord-Hollands Archief, parochiearchief nieuwe Bavo).

Verkorte link van dit item: http://bit.ly/ITIN-KathedraalMuseum