Cuypers4all

Cuyperiana: omslag van het rapport over het Kruiswegpark uit 2006  Cuyperiana: omslag van het rapport over het familiegraf van P.J.H. Cuypers uit 2005.
In het rapport links over een van de laatste ontwerpen van Cuypers wordt de schijnwerper onder meer gericht op de symboliek van de flora die vooral gewijd is aan de passiecyclus en Maria. Het rapport rechts spreek voor zich. Je kunt de bestanden gratis downloaden via de links Kruiswegpark en Familiegraf Cuypers.  

De collectie bestanden over het werk van de architecten Cuypers kan zonder kosten geraadpleegd en gedownload worden via de map van VanHH.org op Google drive: http://bit.ly/Cuypers2all. Als er gebruik van wordt gemaakt, wel graag verwijzen naar de bron.

Wat zul je hier onder meer kunnen vinden:

  • Hubar, Bernadette van Hellenberg, De muziek van het licht, Cuypers’ polychromie, Res nova, Ohé en Laak 2007: http://bit.ly/Muziek-polychromie
  • Hubar, Bernadette van Hellenberg, Rien de pareil, Cultuur- en bouwhistorische analyse Stedelijk museum ‘Het huis van Cuypers’ te Roermond, deel 1 de stad in het klein, Res nova, Ohé en Laak 2007: http://bit.ly/Cuypershuis-Cassette.*
  • Hubar, Bernadette van Hellenberg, Rien de pareil, Cultuur- en bouwhistorische analyse Stedelijk museum ‘Het huis van Cuypers’ te Roermond, deel 2 Icoon van de natie, Res nova, Ohé en Laak 2007. Hier zit onder meer een paragraaf over vader en zoon Cuypers als tuinarchitect: http://bit.ly/Cuypershuis-Cassette
  • Hubar, Bernadette van Hellenberg, Wies van Leeuwen en David Mulder, Bovendonk te Hoeven, Cultuur- en bouwhistorische analyse van het voormalige seminariecomplex van Pierre J.H. en Joseph Th.J. Cuypers, Res nova, Ohé en Laak 2008. Over dit complex is afgelopen jaar een boek verschenen, waarin enkele aspecten van ons onderzoek door David Mulder in korte items zijn samengevat.
  • Leeuwen, A. J. C (Wies) van. Alberdingk Thijm, bouwkunst en symboliek. Ohé en Laak: Cuypers Genootschap, 1989. http://bit.ly/2retpLg-VanLeeuwen

Van de collectie Cuypers assortiment+ die te zijner tijd on line zal gaan, zal alleen tegen een donatie gebruik gemaakt kunnen worden.

Daarnaast kun je natuurlijk prachtige verhalen vinden in het collectie van de nieuwe Bavo op deze site. Aan dit opus magnum van Joseph Cuypers heeft niet alleen hij, maar ook zijn vader Pierre J.H. Cuypers en in nog sterkere mate zijn zoon Pierre J.J.M. Cuypers junior gewerkt.

En dan hebben we het nog niet gehad over de Joseph Cuypers Collectie, waar we sinds een jaar druk mee bezig zijn!
Het project komt met grote regelmaat aan de orde op onze Facebookpagina: http://bit.ly/VanHHOrg2FB
Ga eens kijken en ‘like’ de pagina, zodat de berichten over de architecten Cuypers een nog grotere actieradius bereiken!

Wordt vervolgd!

B&M*

Vragen? Stuur een mailtje naar bernadette@vanhellenberghubar.org!


Verwijzingen:

  • Zowel dit als het volgende deel is geschreven ten behoeve van en dus vóór de laatste restauratie van Museum Cuypershuis. Voor een deel zullen de conclusies en vermoedens dus niet langer actueel zijn.
  • Op het gebruik van Bibliodoc zijn de disclaimers van de betreffende pagina en van deze site van toepassing.

Het zou fijn zijn als je dit webitem wilt delen. Dat kun je doen via de knop delen aan het einde van deze pagina (liefst met de hashtag #Cuypers4all).

Verkorte link van deze pagina: http://bit.ly/Cuypers4all (niet te verwarren met de bestandsmap on line: http://bit.ly/Cuypers2all).

← Terug naar de inhoudsopgave van Bibliodoc!