BTW

Leestijd circa 2 minuten

BTW — Vanhellenberghubar.org VOF valt onder verschillende BTW-tarieven. Dat heeft te maken met het feit dat het werk onder drie fiscale categorieën valt:

  • Als auteurs zijn Bernadette van Hellenberg Hubar en Marij Coenen vrijgesteld van BTW.
  • Als uitgever geldt voor Vanhellenberghubar.org een BTW-percentage van 9 %: de feitelijke onderzoeksopdracht en de productie van de rapporten kunnen fiscaal geïnterpreteerd worden als onderdeel van de uitgeverij. Vandaar dat het betreffende werk verricht kan worden tegen 9 % BTW, mits het rapport een status krijgt als educatieve publicatie. Mocht de opdrachtgever hiermee niet akkoord kunnen gaan, dan blijft het percentage van 21 % BTW van toepassing.
  • Overlegsituaties, advisering, regie en trouble shooting worden verricht op uurbasis tegen een tarief van 21 % BTW.

Lees meer hierover bij de Algemene voorwaarden.

BTW | Drukproeven van ‘De genade van de steiger’. Foto bvhh.nu 2013.

Een van de uitputtende dingen voor een auteur is het lezen van drukproeven. Omdat je de tekst al te goed kent, lees je vaak over de fouten heen. Zorg er dus voor dat je altijd over iemand beschikt met ‘schone’ ogen. Bij VanHH.org doet Marij Coenen dit. Intussen komt ze met zoveel goede suggesties en aanpassingen dat ze zich ontwikkelt tot co-auteur. Foto bvhh.nu 2013.

De genade van de steiger komt met grote regelmaat aan de orde op onze Facebookpagina: http://bit.ly/VanHHOrg2FB
Ga eens kijken en ‘like’ de pagina, zodat de berichten over de monumentale schilderkunst van het interbellum een nog grotere actieradius bereiken!

;-) B.

Vragen? Stuur een mailtje naar bernadette@vanhellenberghubar.org!


Zakelijke gegevens VOF — Kamer van Koophandel – 74331884 | BTW-nummer – 8598.59.071.